Afbeelding
maandag 30 mei 2016, 07:00

Degradatie dreigt voor SC Welberg

WELBERG – De kans is groot dat SC Welberg na één seizoen alweer degradeert naar de 5de klasse. Het eerste elftal verloor gistermiddag in de tweede ronde van de nacompetitie op eigen veld van BVV’63 uit Bergen op Zoom, dat in een matige wedstrijd met 0-2 te sterk was voor de oranjewitten.

Na amper vijf minuten keek de thuisclub al tegen een 0-1 achterstand aan en vanaf dat moment liep het team van trainer Johan Pietjouw eigenlijk voortdurend achter de feiten aan.

Desondanks kreeg de ploeg wel kansjes op de gelijkmaker, maar in de blessuretijd van de eerste helft viel de 0-2 en die (genade)klap kwamen de Welbergenaren niet meer te boven.

De oranjewitten zochten na rust weliswaar de aanval, maar slaagden er niet in het doel van BVV’63 te treffen, dat net als SC Welberg voor klassebehoud streed. Op zondag 5 juni is de return in Bergen op Zoom en valt de definitieve beslissing.

Bij SC Welberg werd voor aanvang van de wedstrijd van gistermiddag afscheid genomen van drie spelers die de selectie gaan verlaten, te weten Martijn Hagens, Xander Rens en Glenn Koolen.