Deelnemersveld Survivalrun groter dan ooit

STEENBERGEN – Achthonderdenvijftig liefhebbers van sportief stevig afzien meldden zich vandaag aan de start van de Survivalrun Steenbergen. De deelnemers komen uit alle windstreken van het land en zelfs de zuiderburen laten zich niet onbetuigd.  Maurice Botermans, voorzitter van de survivalafdeling van sportvereniging Diomedon is dik tevreden over de opkomst. “We hebben honderd deelnemers meer dan vorig jaar. Dat zegt wel wat.”

Volgens de voorzitter heeft de Steenbergse Survivalrun haar plaatsje in het Nederlandse wedstrijdveld echt veroverd. Het is te danken aan de gedegen organisatie, de 160 vrijwilligers, de fraaie route langs de buitenrand van de kern Steenbergen en de uitdagende hindernissen. Met name de waterelementen in het parcours maken de Steenbergse run zwaar maar dat is precies wat de gemiddelde survivalrunner wil. Deelnemers aan de run hebben dit keer dertig obstakels te nemen, vier minder dan vorig jaar. Botermans: “Een aantal hindernissen is uitgebreid waardoor de zwaarte van het parcours overeen komt met dat van vorig jaar. De uitdaging is echter groter. ”

Patrouilleren

De opbouw van de elementen begint al maanden van tevoren. Dat kan ook niet anders want de bouw van de tientallen hindernissen is een heidens karwei. Het risico bestaat dat de objecten doelwit van vandalen worden, zoals vorig jaar is gebleken. Dat gebeurt de organisatie geen tweede keer, benadrukt de voorzitter. “Gisteren hebben we alle hindernissen voor het laatst gecontroleerd waarna we de hele avond en nacht met een grote groep vrijwilligers gepatrouilleerd hebben. Daarbij kregen we medewerking van het Buurtpreventieteam en de politie.”  

Skills

De Survivalrun van Diomedon valt onder de zogenaamde Korte Survival Run. Naast een recreatieve loop geldt de run ook voor het klassement van de Nederlandse Survival Bond. Het parcours is 7,5 kilometer lang, met voor de jeugd een verkort parcours van 4,5 kilometer. Start en finish zijn op het sportpark aan de Seringenlaan waar het een drukte van belang is. Voor de kids is daar de mogelijkheid om op een deel van de nieuwe hindernisbaan van de Survivalafdeling de eigen skills uit te proberen.

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen