De Meermin opende het zwemseizoen en had eerste afstandsproef

STEENBERGEN – Zondag 6 mei opende het zwemseizoen in zwembad de Meermin veelbelovend met een stralende zon. Dat was een mooie uitnodiging voor diverse klanten om op zondag 7 mei mee te doen met de eerste afstandsproef van het seizoen. Kinderen die al extra wilden oefenen voor de zwemlessen sprongen om 10 uur in het water om te proberen in een half uur zover mogelijk te zwemmen. 

Natuurlijk waren er niet alleen zwemleskinderen maar ook zwemmers die al vaardig genoeg waren om met gemak dat half uurtje te volbrengen. En zelfs één zwemmer die het zowaar een uur volhield.
De onderstaande afstanden zijn gezwommen door: 220 m. Lars Minkman; 400 m. Senna Mans; 425 m. Lindsey van Opdorp ; 450 m. Sophie de Wit, Elin Musters; 525 m. Eline Minkman; 550 m. Zahra de Vriend, Amy Baartmans, Timo Baartmans, Julian v.d.Wegen, Kyan van Schilt ; 650 m. Luca Hensen ; 775 m. Ilse Minkman ; 800 m. Diny Verwey ;  850 m. Roy van Opdorp, Karlijn Uitdewilligen ; 925 m. Stijn Minkman ; 1500 m. Britt Elzakkers ; 1525 m. Delano v.d. Wegen ; 2200 m. Luna van Tilburg. Peter Winters legde in een uur zelfs 3025 meter af. Een prima prestatie voor deze zwemmers, die op zondag 10 juni een poging kunnen doen om deze eventueel te verbeteren. Dan is namelijk de tweede afstandsproef.

Midzomernacht

Ook op het programma in De Meermin staat de ‘Midzomernachtduik’. Daarmee luidt het Meermin-team de zomer in. Er wordt gestart om 23.00 uur en er kan worden gezwommen tot 24.00 uur. Voor deze activiteit wordt een bijdrage van 3,00 per persoon gevraagd.  De organisatie hoopt veel zwemmers te mogen verwelkomen.