De Meermin best gewaardeerde buitenbad van Brabant

STEENBERGEN – Van alle buitenbaden in heel de provincie Noord-Brabant heeft De Meermin in Steenbergen het hoogste waarderingscijfer van haar bezoekers gekregen. Dat bleek vanmiddag bij de prijsuitreiking van de Zwembad van het Jaar-verkiezing 2013 in Gorinchem, waarbij badmeester Leo Holierhoek een mooie award in ontvangst mocht nemen.

De Meermin scoorde een 9,39 en dat was net ietsje meer dan de nummer twee: Aquadintel in Dinteloord. In de strijd om het hoogste aantal publieksstemmen moesten De Meermin en Aquadintel alleen recreatieoord De Warande in Oosterhout voor zich dulden. In de landelijke eindrangschikking eindigde De Meermin op de vierde plaats.

Badmeester Leo Holierhoek toonde zich na afloop van de bekendmaking enorm in zijn nopjes met de behaalde prijs. ,,Ik ben helemaal tevreden. Een mooiere erkenning kun je immers niet krijgen. Dit bewijst dat we het heel goed doen, met al onze medewerkers en vrijwilligers.’’

Holierhoek spreekt de hoop uit, dat de hoge waardering van de bezoekers van zowel De Meermin als Aquadintel niet onderbelicht zal blijven bij de op handen zijnde bezuinigingen die in de meerjarenbegroting van de gemeente zijn vastgelegd en een structureel bedrag van 130.000 euro belopen. 

Foto Thomas Weezenbeek