Afbeelding
zaterdag 1 juni 2019, 09:00

Dames vv Steenbergen kampioen na overwinning op VVR

Steenbergen: Het kon niet mooier. Kampioen worden tegen je directe concurrent voor bijna 150 toeschouwers. De dames van Steenbergen en het Rijsbergse VVR bleven hun wedstrijden winnen en hadden even veel punten, alleen Steenbergen had een beter doelsaldo (+7). Een gelijkspel was dus voldoende voor de blauwwitten. Na een spannende wedstrijd werd het 1-1 en ging het dak eraf. Vreugde aan de ene kant en verdriet aan de andere kant.

De eerste helft was voor VVR. De verdediging van Steenbergen stond goed, waardoor de 4 à 5 grote kansen niet werden benut. De Steenbergse spits, Romy Ernest was dichtbij een doelpunt, maar haar schot werd voor de lijn geblokt.“Er moest wat veranderen na de rust”, gaf trainer Sven de Kock aan na de wedstrijd. Kim van Es, die meer tegen de verdediging ging staan was gelijk na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft gevaarlijk. Zij kreeg de bal van Yara Vermeulen, maar Kim van Es werd gestuit door de goede keeper van VVR. Niet veel later was het raak. Romy Ernest was te snel voor de verdediging en maakte de openingstreffer. De vreugde bij het Steenbergse kamp was groot. Met deze stand zou de ploeg sowieso de koppositie behouden en het kampioenschap binnen halen.

Bevrijdend signaal

VVR gaf niet op en verhoogde de druk. Steenbergen kon daar onderuit voetballen en kreeg meer kansen. Kim van Es zag haar kopbal naast gaan, het schot van Anouk van Schilt werd corner getikt en de lob van Romy ging over de keeper, maar ook over de goal. Carola Perdaems wist met enkele slidings de oprukkende spitsen van VVR te stuiten, maar met 8 minuten op de klok maakte Niki Saman van VVR de gelijkmaker.
Het werd spannend in de resterende minuten. Toch hadden de invallers Angelique Perdaems en Anouk Feenstra de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar de kansen werden niet benut. Het was een bevrijdend signaal toen scheidsrechter Labeur voor het einde floot. De ontlading was groot. De vrouwen werden daarna gehuldigd en ging op de platte kar door Steenbergen. Volgend jaar mogen de vrouwen het in de 4de klasse gaan proberen.

Foto’s: Mark Koenraadt ©2019
Door: Mark Koenraadt