‘Dag juf Hermien, dag meneer Ger’

STEENBERGEN – Op De Nieuwe Veste is vanmorgen afscheid genomen van juf Hermien Methorst en conciërge Ger de Leeuw, die als eregasten werden betrokken bij vier workshops waaraan de kinderen konden deelnemen: djembe, zumba, schilderen en het maken of versieren van lekkere hapjes, zoals prikkers, cakejes en eierkoeken.

Hermien Methorst (58) besloot afgelopen schooljaar het onderwijs vaarwel te zeggen. Zij begon als invalkracht en kwam op 1 augustus 1993 in vaste dienst van de basisschool aan de Stadshillen, waar zij de groepen 3, 4, 5 en 6 onder haar hoede heeft gehad. Ook was zij remedial teacher. ‘Een geweldige vakvrouw, zeer gezellig en ongedwongen in de omgang met de kinderen en de ouders’, aldus haar collega’s van De Nieuwe Veste.

Vanuit het intergemeentelijke Werkvoorzieningschap (WVS) was Ger de Leeuw de afgelopen drie jaar als conciërge verbonden aan de school. ‘Meneer Ger’, zoals iedereen hem noemde, stond te boek als een stille, harde werker. Hij is 65 geworden en mag nu gaan genieten van zijn pensioen.

Blij met computers

Tussen de bedrijven van het afscheidsfeest door, mocht De Nieuwe Veste vanmorgen een tiental computers in ontvangst nemen van de Stichting Samen Werken, die hiervoor werd benaderd door de netwerkorganisatie ‘Samen in de regio’, waarbij de school is aangesloten.

,,We zijn er hartstikke blij mee en zullen er vaak en dankbaar gebruik van maken,’’ sprak Nieuwe Veste-directeur Toos van den Berg – namens het personeel en de leerlingen – haar grote dank uit aan directeur Marco Klaassen van Stichting Samen Werken (van de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht).