Concert met smaak van JONG Volharding

STEENBERGEN – Het jeugdorkest van muziekvereniging Volharding, beter bekend als JONG Volharding, verzorgt op zaterdag 21 maart voor het eerst een zelfstandig concert en gaat daarbij meteen op de experimentele toer. De jonge muzikanten hebben al brainstormend bedacht dat het wel eens heel leuk zou kunnen zijn, als de gasten tijdens het concert iets konden eten.

Dat idee heeft geresulteerd in het ‘Concert met smaak’. Als locatie is gekozen voor de aula van ’t R@velijn, waar ook gebruik gemaakt kan worden de keukenfaciliteiten van de vmbo-school. De kookclub ‘Mannen met pannen’ neemt de culinaire verwennerijen van de concertgangers voor z’n rekening. De mini-gerechten die het publiek krijgt voorgeschoteld zijn afgestemd op het repertoire dat JONG Volharding deze avond speelt. Zoals: een fruitspies bij een tropisch nummer, om maar één voorbeeld te noemen, want het complete programma moet natuurlijk ook nog wel een verrassing zijn. De samenwerking met andere partijen gaat trouwens nog veel verder, want de opbrengst van het concert komt ten goede aan Unicef en dankzij de Steenbergse afdeling van deze hulporganisatie, is Jumbo Supermarkt Steenbergen weer bereid gevonden om alle benodigde boodschappen te sponsoren.

Het jeugdorkest hoopt 250 bezoekers welkom te mogen heten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Gilles, de entree bedraagt 4 euro voor kinderen t/m 12 jaar en 7,50 voor iedereen die ouder is.