Centrumplan Welberg opgeleverd, maar nog niet helemaal klaar

WELBERG – Vorige week is het Centrumplan Welberg door aannemer Sagro B.V. uit ’s Heerenhoek opgeleverd aan de gemeente Steenbergen. Met hier en daar nog enkele opknappuntjes is het plein klaar voor gebruik. Dat de aannemer vertrekt, wil overigens nog niet zeggen dat alle onderdelen van het plan al klaar zijn.

Zo wordt pas volgend jaar de trap-constructie tussen het plein en de Boomvaart gerealiseerd. Dit heeft te maken met de noodzakelijke vergunningen die nog door het Waterschap verleend moeten worden. Ook het groenplan en de plaatsing van speeltoestellen in het plan zullen pas later uitgevoerd worden. Een groot gedeelte van de struiken en bomen gaat tussen half oktober en december, het plantseizoen, in de grond.

Woningen

Ook de bestrating op de rijweg moet nog netjes aangelegd worden, maar dat gebeurt pas wanneer alle woningen aan de toekomstige Piet Snoeijersstraat (het voormalige voetbalveld) zijn gerealiseerd. Deze woningen worden in drie projecten gerealiseerd. Het Bataljon, bestaande uit elf eengezinswoningen van Zwaluwe Bouw zullen eind van dit jaar gereedkomen. Het project Hart van Welberg aan de overzijde bestaat uit acht levensloopbestendige woningen van Bouwgroep Schrijver. Deze bouw gaat begin volgend jaar van start. Dan zijn er nog vier vrije kavels waarvan er nog drie niet verkocht zijn.

Hondenspeelplaats

Als onderdeel van de parkeergelegenheid in het centrumplan is er aan de nieuwe doorgaande route voor langzaam verkeer, ’t Tussendoortje tussen de Pastoor Kerckersstraat en de Corneliusstraat, een aantal parkeerplaatsen gerealiseerd. Deze openbare parkeerplaatsen sluiten aan bij de nieuwe Hondenspeelplaats Welberg die aanstaande zondag officieel geopend zou worden. ‘Zou’, want vanwege de nieuwe coronamaatregelen is besloten deze opening uit te stellen. Het veld is al enige maanden in gebruik.

Nieuwe brug

Binnenkort beschildert kunstenaar Iwaz samen met de leerlingen van de Pius X de nieuwe Pannakooi op het plein. Aan de Boomvaart-zijde van deze kooi komt nog een ballenvanger zodat de ballen niet steeds in het water verdwijnen.
De bouwactiviteiten op het dorp gaan nog even door, want momenteel wordt er hard gewerkt aan de vervanging van de oude brug tussen de Corneliusstraat en de Kapelaan Kockstraat. De nieuwe brug betekent een verbetering van de verkeersveiligheid, aangezien de voetgangers nu een eigen voetpad krijgen. Bij de oude brug moesten wandelaars over de rijbaan lopen.