Bieb zoekt grootouders die hun kleinkinderen graag voorlezen

STEENBERGEN – ‘Voor altijd jong’. Zo klinkt het thema dat aan de Kinderboekenweek 2016 is gehangen. Volgens bibliotheek Het Markiezaat een uitgelezen moment om opa’s, oma’s, kleinkinderen én hun favoriete voorleesboek in de picture te zetten. Letterlijk wel te verstaan.

Ten behoeve van het promotiemateriaal op posters, facebook en de website is de bieb op zoek naar grootouders die de kroost van hun kroost graag mogen voorlezen. In de hoop dat goed voorbeeld doet volgen, roepen zij opa’s en oma’s daarom op hun voorleeservaring te delen.

De bedoeling is dat zij een paar regels schrijven over hun favoriete voorleesboek en waarom voorlezen leuk en belangrijk is. Ook het verhaal van een bijzonder voorleesritueel is daarbij van harte welkom. De tekst moet begeleid gaan van een foto waarin een heerlijk voorleesmoment met de kleinkinderen in beeld is gebracht. Dit moet een liggende foto zijn, van dichtbij genomen en minimaal 150 kB groot.

Foto en tekst kan men tot maandag 5 september mailen naar activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl De Kinderboekenweek 2016 is van 5 tot en met 16 oktober.

Foto: Theo Matthijssen is niet alleen directeur van basisschool De Zonneberg in Kruisland, hij is ook trotse opa van Fenne. Samen mogen ze graag een boekje lezen, want jong geleerd is oud gedaan!