‘Beweeg je Fit Wijzer’ aangeboden bij beweeggroep Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Iedere woensdagochtend leidt buurtsportcoach Lieke van Dongen enthousiast een groep inwoners van Nieuw-Vossemeer op het parkeerterreintje langs De Kreek. “Dat doen we nu al drie jaar, met veel plezier. Om te bewegen, maar zeker ook om gezellig samen een gezonde activiteit te hebben”, vertelt buurtsportcoach Lieke van Dongen. Deze ochtend was ook sportwethouder Esther Prent present. Zij reikte de ‘Beweeg je Fit Wijzer’ uit aan deelnemer van het eerste uur mevrouw Toos Heijboer (83). “In deze gids staan alle mogelijkheden die er zijn in de gemeente Steenbergen. Er is voor elk wat wils”, aldus de wethouder.

Voor de gelegenheid nam wethouder Prent deel aan de beweegactiviteit in Nieuw-Vossemeer. Ze merkte meteen dat hier een leuke en gezellige sfeer heerst. “Dat is ook meteen ons hoofddoel. Gezellig en ontspannen met elkaar bewegen. De groep is bedoeld voor iedereen, we komen hier op woensdagochtenden tussen 10:30 en 11:30 uur. Bij slecht weer maken we gebruik van de gymzaal hier op Nieuw-Vossemeer”, licht Lieke van Dongen toe. De ‘Beweeg je Fit Wijzer’ geeft informatie over een kleine 60-tal aanbieders van beweegactiviteiten, voor jong en oud.
Gijsbert Bos, voorzitter van de stuurgroep ‘Heel Steenbergen actief’ vertelt dat de Fit Wijzer een idee is dat vanuit het ‘Sportakkoord’ is ontstaan. Dit Sportakkoord valt nu onder ‘Heel Steenbergen actief’. Ons doel is om inwoners van de gemeente Steenbergen meer en beter te laten bewegen. Er staan nog meer activiteiten op het programma van de stuurgroep. “Zo worden er in november vier workshops gegeven aan verenigingen. Daarbij staan drie hoofdonderwerpen centraal: Vrijwilligersmanagement, Ledenbinding en Geld genereren. Informatie hierover is te vinden op onze website: www.heelsteenbergenactief.nl”, aldus Gijsbert Bos.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel