Afbeelding
zaterdag 17 november 2018, 14:00

Bekerwinst Steenbergen 1 tegen 1e klasser Moerse Boys

Steenbergen - Moerse Boys 4-0

STEENBERGEN - Donderdagavond 8 november stond voor Steenbergen1 een “tussendoortje” op het programma. De wedstrijd tegen 1e klasser Moerse Boys uit Zundert in de 2e ronde van de KNVB bekercompetitie. Deze stond gepland voor zondag 11 november , maar omdat Moerse Boys die dag een competitiewedstrijd moest inhalen werd in onderling overleg gekozen voor de donderdagavond daarvoor. Een prachtige donderdagavond met mooie rustige weersomstandigheden, met veel publiek en (naar later bleek) met een wedstrijd die voor Steenbergen een onverwacht goed einde kende.

Ook in het verleden gebeurde het vaak dat bekerwedstrijden verrassende uitslagen opleverden , dat lager spelende teams vaak stunten tegen hoger spelende teams en dat dat vaak te maken heeft met onderschatting en met instelling.Zo ook bij deze wedstrijd. Natuurlijk liet Moerse Boys zien over een goed voetballende ploeg te beschikken ( de mannen uit Zundert misten 3 basisspelers) maar Steenbergen stelde daar van begin tot eind een tomeloze inzet tegenover, waardoor de tegenstander niet de gelegenheid kreeg de voetballende kwaliteiten tot hun recht te laten komen.En al in de 2e minuut van de wedstrijd had dat succes. Steenbergen kreeg een hoekschop te nemen , de bal werd niet goed weggewerkt en daardoor kreeg Bart Heshof de gelegenheid de 1-0 achter de Moerse Boys doelman te schieten.Een geweldige opsteker natuurlijk waardoor Moerse Boys de aanval wel moest kiezen en Steenbergen via de zijkanten met snelle aanvallen gevaarlijk kon worden.Na een kwartier spelen kreeg Moerse Boys een kans om de score gelijk te trekken maar doelman Jeroen Sebregts lag weer maar eens in de weg en redde ten koste van een hoekschop. Maar ook de Blauw witten lieten zich niet onbetuigd. We zagen een mooie aanval via de jonkies Lars Heshof , Mike de Hoog en Enzo den Haak, door laatstgenoemde besloten met een schot dat werd gekeerd door de Moerse Boys keeper.

Ongekende ruststand

Moerse Boys had veel balbezit maar miste de scherpte om echt gevaarlijk te worden.
En in de laatste 5 minuten van de eerste helft sloeg Steenbergen liefst 2 keer toe.
Een ingooi kwam tot bij Tom van Riesen, die zag Stijn Baarendse bij de 2e paal vrij staan die vervolgens de 2-0 binnen tikte. En na een combinatie tussen Enzo den Haak en Stijn Heideman werd Remco van de Riet gevonden die zelfs voor een 3-0 ruststand zorgde .

Aandringend Moerse Boys

Natuurlijk startte Moerse Boys in de 2e helft furieus. Steenbergen werd teruggedrongen , had niet over geluk te klagen toen de oranjehemden de bal op de Steenbergse paal schoten, maar de Blauw witten verdedigden uitstekend en gaven daardoor weinig weg.
De Steenbergse uitvallen werden schaarser maar bij één van die uitvallen werd wel de 4e treffer binnen geschoten. De hard werkende Tom van Riesen kwam om zo’n meter of 30 voor het doel in balbezit , besloot het eens van afstand te proberen en zag zijn schot prachtig in de bovenhoek verdwijnen: 4-0 .
Moerse Boys bleef ook hierna het meeste balbezit behouden maar geloofde er niet meer in. De Steenbergse verdediging bleef geconcentreerd spelen waardoor het voor de Zundertse ploeg moeilijk  bleef een gaatje te vinden.
Toch kwam er een kans om een tegentreffer te scoren toen Moerse Boys in de 83e minuut een strafschop mocht nemen wegens een handsbal van een Steenbergse speler binnen de 16, maar zelfs deze mogelijkheid werd niet benut en hoog over geschoten.
De Boys schoten 1 minuut later de bal nog een keer tegen de Steenbergse lat, maar het net werd door hen niet gevonden waardoor Steenbergen met de 4-0 winst toch wel voor een grote verrassing zorgde .

Zondag thuis

Zondag a.s. staat er weer een gewone competitiewedstrijd op het programma met als tegenstander het elftal van Virtus uit Zevenbergen. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, waartegen Steenbergen met dezelfde instelling als tegen Moerse Boys en met de steun van het thuispubliek goede zaken zou kunnen doen.
De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan, aanvang 14.30 uur.

Uitslagen en programma senioren

Uitslagen senioren van zaterdag 19 en zondag 11 november:
Steenbergen 2 zaterdag - Prinsenland 4 zaterdag: 3-1; Halsteren 7 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag: 0-6; Steenbergen veteranen- Halsteren veteranen: 6-0; Steenbergen 1 - Moerse Boys 1 (bekerwedstrijd): 4-0; Steenbergen 2 - Moc’17 2 (bekerwedstrijd): 4-0; Devo 2 - Steenbergen 3: 2-4; Steenbergen dames - Sc.Gastel dames: 8-0.

Programma senioren voor zaterdag 17 november: Cluzona 2 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag, aanvang 13.30 uur; Steenbergen 3 zaterdag - Vredenrust 2 zaterdag, aanvang 15.15 uur; Vredenrust 4 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag,  aanvang 14.30 uur.