Bakpieten, Sint en aangebrande pepernoten op De Nieuwe Veste

STEENBERGEN – Het schoolplein van De Nieuwe Veste stroomde vol in de vroege dinsdagochtend, maar liefst 100 leerlingen en een mooie peutergroep van Mamaloe, allemaal in afwachting van de Sint en zijn gevolg. De komst van de Sint werd aangekondigd door een twee zenuwachtige bakpieten met een pepernotenkraam. En de bakpieten maakten er een potje van: De rook sloeg uit de kraam en de pepernoten waren zwartgeblakerd! Geen smakelijk succes! De kinderen moesten nog even wachten op lekkers. De bakpieten moeten eerst maar eens bijlessen in de Keuken van de Sint om goed suikergoed te bakken.

Nadat de kinderen en ouders ‘Zie ginds komt de Stoomboot’ uit volle borst zongen kwam de Goedheiligman met een gevolg van wel 10 pieten het schoolplein opgelopen. Hij werd begeleid door Muziekpiet met accordeon, Boekenpiet, die het grote boek van Sinterklaas beheert, en verschillende pieten met zakken vol goed gebakken kruidnootjes en suikergoed. Het leed van de aangebrande baksels was snel vergeten en de kinderen mochten in het kielzog van de Sint de school in naar de bont versierde aula met speciale zetel voor Sinterklaas.

Potten en Pannen

Daar werd het feest voort gezet en was ook Discopiet aanwezig. Verschillende groepen hadden hun best gedaan om mooie bakpietmutsen te knutselen. En groepen 3 en 4 hadden geoefend met een mooi nieuw lied ‘Potten en pannen, Bakpiet!’. Vol enthousiasme en glimmende kindersnoetjes is dat vrolijke lied uitgevoerd, zingend en dansend onder begeleiding van het schoolorkest van de Nieuwe Veste. De Sint had oog voor iedereen en alle kinderen genoten en zijn vol inspiratie en een vleugje Sinterklaas-magie door de dag heen gedanst.

Studio Pepernoot

Dit jaar heeft De Nieuwe Veste voor het eerst gebruikt gemaakt van de het lesprogramma dat is opgesteld door Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom, dagelijks is er gekeken naar Studio Pepernoot en maakten de kinderen gebruik van het lokaal ontwikkelde lesprogramma. De nostalgische optimistische, positieve insteek van Studio Pepernoot sluit helemaal aan bij de belevingswereld van de kinderen in Steenbergen. En dit programma is volgend jaar voor herhaling vatbaar!

Kruidnootjes bakken

De hele week geurde het heerlijk in De Nieuwe Veste want alle groepen hebben kruidnootjes gebakken in het Atelier van de school, met hulp van ouders. Lekker smikkelen en creatief bezig! Een heerlijke decembermaand.

Tekst en foto’s:  Christel Schiphorst © 2019