Ambachts- en gereedschapsmuseum Holle Roffel start seizoen

KRUISLAND – Morgen, op Tweede Paasdag, start het Ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel het nieuwe seizoen, dat van april tot september loopt. De deuren van het museum staan wijd open voor alle belangstellenden.

Het museum is gevestigd in de voormalige Nederlands Hervormde Kerk aan de Markt in Kruisland. Deze vormt een prachtige locatie, die alleen de moeite van het bekijken waard is. In het museum is een uitgebreid overzicht van gereedschappen te vinden die ambachtslieden in vroegere jaren gebruikten om de kost te verdienen. In de collectie is ook de typische schaaf uit 1740 te vinden, waaraan het museum zijn naam dankt.
Vrijwilligers staan de bezoekers enthousiast te woord en zullen met genoegen de mogelijke vragen beantwoorden.

Openingstijden

Tijdens het seizoen is het museum iedere eerste zondag van de maand geopend, maar ook wekelijks op donderdagmiddag en tijdens tweede Paasdag, tweede Pinksterdag en op Hemelvaartsdag. Openingstijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur. Toegangsprijs bedraagt 1,50 euro voor volwassenen, kinderen zijn gratis. Het museum is rolstoeltoegankelijk, er is echter geen rolstoeltoilet. Nadere informatie wordt gegeven door de heer Dami Koevoets, telefoon (0167) 532 771.