AH Achterberg jeugdvoetbaltoernooi loopt op rolletjes

STEENBERGEN – Dik tevreden zijn ze, de organisatoren van het Albert Heijn Achterberg jeugdvoetbaltoernooi. Uitstekend voetbalweer, een goede stemming en alles loopt soepel en zonder problemen. Een strakke organisatie zorgt ervoor dat de 70 teams met zo’n 800 voetballertjes vandaag geweldig aan hun trekken komen op het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan.

“We zijn blij dat alles zo goed verloopt”, stelt Jan Heshof namens de organisatie. “Dat is mede dankzij de bijna 60 vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Het enthousiasme is groot en blijkbaar hebben we een goede naam opgebouwd. We hebben zelfs een wachtlijst van mensen die ook graag hun bijdrage willen leveren. We zijn blij met dat enthousiasme. Vanavond hebben we met alle vrijwilligers een gezellige avond om ze te bedanken voor hun inzet”.

Niet alleen wedstrijden

Aan het toernooi doen – naast teams uit de gemeente Steenbergen en omgeving – ploegen mee uit het gehele land. Er is zelfs een team uit België, waarmee het toernooi zelfs een internationaal tintje krijgt. Naast een groot aantal wedstrijden kunnen de deelnemers zich vermaken bij diverse spelattracties. Zo is er een balspringkussen, voetbal’dart’bord en er is veel animo voor het snelheidsschieten, waarbij de snelheid van ieder schot wordt gemeten.

Lof en reclame

Bij de prijsuitreiking van het ochtendgedeelte was ook wethouder sportzaken Cors Zijlmans aanwezig. Hij zwaaide de organisatie van dit toch forse evenement alle lof toe en deed dit ook naar het adres van sponsor AH Achterberg. En de wethouder maakte gebruik van de gelegenheid om nog even reclame te maken voor de Steenbergse haven. Hij moedigde de aanwezigen aan om vanmiddag, vanavond of morgen hier een bezoekje aan te brengen. En er is ook het evenement van Baserulers, zo sprak de wethouder.

Ook vanmiddag zijn er nog tal van wedstrijden en stipt om 17:50 uur start de prijsuitreiking van het middaggedeelte. Daarna is het de beurt van de vrijwilligers om eens gezellig uit te blazen en met tevredenheid terug te kijken op een geslaagd toernooi.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl