Affikparty levert Begienurs mooi herstartkapitaal op

KRUISLAND – De Affikparty die gisteravond in zaal Koch werd gehouden ten bate van De Begienurs heeft de carnavalsbouwclub een ‘heel mooi bedrag’ opgeleverd om de draad, na de brand van enkele weken geleden, weer op te pakken. ,,Je zou kunnen zeggen dat de eerste steen van onze nieuwe loods hiermee gelegd is,’’ reageert ‘Begienur’ Marco van den Bergh desgevraagd.

,,Het medeleven dat we mochten ontvangen was al overweldigend en van dit resultaat zijn we gewoon een beetje ondersteboven. Echt ver boven onze verwachting. We zijn er mieters blij mee. Mooi was ook dat iemand oude foto’s kwam brengen, want ook zulke herinneringen zijn bij de brand verloren gegaan.’’

De benefietavond, een initiatief van zaal Koch en dj Ton Peeters, trok zo’n vierhonderd bezoekers. De entree die zij betaalden kwam ook ten goede van De Begienurs. Daarnaast ontvingen de bouwers enveloppen met inhoud van onder andere collega-bouwclubs en carnavalsstichtingen uit heel de omgeving. Ook het nodige gereedschap werd meegebracht naar de feestavond, die gevuld was met optredens van een keur aan (regionaal en landelijk bekende) artiesten, onder wie Huub Hangop.

Nieuwe loods

De Begienurs werken ondertussen hard aan een alternatieve wagen, waarmee zij volgend weekeinde onder meer in de carnavalsoptochten van Kruisland en Steenbergen verschijnen. Van den Bergh: ,,We moeten nog even flink doorplakken, dan verven en alles op onze eigen manier inspuiten, maar dat gaat helemaal goed komen.’’ De afgebrande loods is inmiddels asbestvrij en gaat volgende week tegen de vlakte. Na carnaval gaan De Begienurs hun onderkomen weer van de grond af aan opbouwen.