Actiegroep tegen kassen in Steenbergen brengt petitie online

STEENBERGEN – Bezorgde burgers, grotendeels bewoners van het Steenbergse Westland, hebben zich verenigd in de ‘Actiegroep tegen meer kassen in en om Steenbergen’. Morgen lanceren zij een Facebookpagina met deze naam en komt er een petitie online met een titel die de lading dekt: ‘Behoud het Steenbergse open landschap en geef uw stem tegen kassenuitbreiding’.

Onlangs is naar buiten gekomen dat projectontwikkelaars plannen hebben om kassen te bouwen in het gebied aangrenzend aan de Aanwas, Ligneweg, Westlandse langeweg en Olmendreef in Steenbergen. Volgens de nieuwe actiegroep “moet veel duidelijker naar buiten gebracht worden wat de impact op de samenleving in Steenbergen zal zijn als dit mega project gebouwd zal worden”.

Gewin voor enkelen

De actiegroep duidt daarmee op gevolgen als “vernietiging van landschap, mega gasverbruik, meer migratie arbeiders, verdwijnen van bijzondere dieren en lichtvervuiling aan de rand van het woongebied”. “Dit alles voor het gewin voor enkelen, terwijl dit veel last oplevert voor velen,” aldus het persbericht dat gisteren verscheen.

Geen medewerking aan kassen

De actievoerders krijgen steun van de PvdA Steenbergen die tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces een motie indiende waarmee komst van meer kassen via de structuurvisie wordt uitgesloten. Het college wil zover niet gaan, maar heeft bij monde van portefeuillehouder Wilma Baartmans aangegeven in deze regeerperiode niet mee te zullen werken aan de komst van meer kassen. Pas na de zomervakantie wordt duidelijk of er een meerderheid van de raad voor de motie is.

Raad wil duidelijker signaal

In een persverklaring schrijft Nadir Baali, fractievoorzitter PvdA: “Ik ben ontzettend blij dat er een actiegroep opstaat die alles zeer professioneel aan wil pakken, en heb er alle vertrouwen in dat de bevolking van de gemeente Steenbergen zich tegen nog meer kassen zal uitspreken – in het Westland en daarbuiten, denk aan Dinteloord.” Baali schroomt niet om  de bevolking van Steenbergen op te roepen te tekenen: “Mijn collega’s in de gemeenteraad twijfelen over onze motie, omdat ze een duidelijker signaal willen vanuit de bevolking: laten we dus allemaal die petitie ondertekenen.”

Facebook pagina: Actiegroep tegen meer kassen in en rondom Steenbergen

Petitie-site: https://petities.nl/petitions/behoud-het-steenbergse-open-landschap-en-geef-u-stem-tegen-kassen-uitbreiding/edit?locale=nl

Door Dasja Abresch