Aanleg kunstgrasveld NVS op schema

NIEUW-VOSSEMEER – De aanleg van het kunstgrasveld bij NVS verloopt alleszins voorspoedig. Op sportpark De Danen werden vorige week de groene matten aangeleverd en uitgerold, dus nu begint het helemaal op te schieten. ,,Ik verwacht dat de werkzaamheden eind van de maand volledig zijn afgerond,’’ zegt voorzitter Ron Bosters, supertevreden over de gang van zaken.

,,We liggen precies op schema en de samenwerking met de ambtenaren van de gemeente Steenbergen en de medewerkers van de Antea Group, de aannemer, is uitstekend. Zij verdienen echt alle lof.’’

De nieuwe lichtmasten staan er ook al, maar moeten nog wel worden aangesloten. ,,Nu gaat de afwerking beginnen,’’ aldus Bosters. Daarbij hoort onder meer een afrastering rondom het veld, met ‘ingebouwde’ doeltjes.

De officiële opening vindt plaats op dinsdag 11 augustus, bij de start van het toernooi om de Groot Steenbergen Cup. Die week viert de Nieuw-Vossemeerse voetbalvereniging ook haar 70-jarig bestaan.

Na NVS zal komende zomer ook bij SC Kruisland trouwens een kunstgrasveld worden gerealiseerd. De gemeenteraad moet hierover morgenavond officieel de knoop nog doorhakken, maar dat is gelet op de beraadslagingen in de voorbereidende commissievergadering slechts een formaliteit. Alle politieke partijen gaven daarbij aan het eens te zijn met de plannen. 

Foto Niek Perdaems