130 Jaar oude Amicitia geeft jubileumconcert

STEENBERGEN – Het inmiddels traditionele nieuwjaarsconcert van Amicitia, dat op zaterdag 20 januari plaatsvindt, staat in het teken van het jubileumjaar. De Harmonie werd namelijk opgericht in 1887 en viert haar 130-jarig bestaan. Dat gebeurt in de Nederlands Hervormde Kerk in samenwerking met het Steenbergse kamerkoor ‘Sasso Montanari’ en het koor ‘40Up’.

Harmonie Amicitia Steenbergen heeft in haar lange historie vele fases gekend. Naast een groot aantal hoogtepunten ook mindere perioden. De rode draad daarbij is dat de harmonie er steeds voor koos om naast populaire muziekstukken ook minder bekende maar fascinerende muziekstukken ten gehore te brengen. Sinds 2014 gebeurt dit onder leiding van dirigent Rens van Leeuwen.

Twee gedeelten

Het komende jubileumconcert is opgesplitst in twee delen. Voor de pauze wordt muziek gespeeld met een licht klassiek karakter, terwijl na de pauze gekozen is voor de meer populaire muziekstukken.

In het klassieke deel is een blok gereserveerd in samenwerking met kamerkoor “Sasso Montanari”. Het koor zal werken van Brahms en Mozart ten gehore brengen met begeleiding van het orkest.

In het populaire deel verleent een ander Steenbergs koor – 40Up – haar medewerking. Dit koor zal samen met het orkest “Counting Stars” van OneRepublic en het van Guus Meeuwis alom bekende “Brabant” ten gehore brengen.

Het jubileumconcert bevat dus voor elk wat wils en begint op zaterdag 20 januari om 20:00 uur. Er is gekozen voor de Nederlands Hervormde kerk vanwege de uitstekende akoestiek en de prettige ambiance.