Zomerse sfeer in Nieuw-Vossemeer

NIEUW -VOSSEMEER – De warme klanken van Broazinhe bracht het kerkje in Nieuw-Vossemeer in zomerse sfeer. Het zomeravondconcert, georganiseerd door Cultuur in het Kerkje werd goed bezocht.

We willen mensen laten genieten

Sinds enkele jaren organiseert Cultuur in het Kerkje concerten in het Protestants kerkje in Nieuw-Vossemeer. Jan en Corrie van de Velde, beiden liefhebbers van cultuur én muziek wilden hun passie delen. Gelukkig troffen zij in Sjaak Keijzer, lid van de protestantse kerk een medestander. Vooral in de beginjaren hebben zij samen veel concerten georganiseerd. Het idee voor een zomeravondconcert ontstond om de periode tussen concerten op zondagmiddag te overbruggen met iets nieuws. Een concert, in zomerse sferen, op zaterdagavond. “Ik heb geen idee hoeveel bezoekers er komen” vertelde Jan. “Het is een try-out.” Hij hoefde zich geen zorgen te maken. Al ruim voor aanvang, het duo Broazihne was nog aan het inzingen, kwamen de eerste bezoekers het kerkje al binnen. Langzaam maar zeker liep het kerkje vol. Men ging er eens goed voor zitten, een beetje warmte was op deze frisse zomeravond méér dan welkom.

De muziek maakt het een warme zomeravond

Deborah Meier en gitarist James van de Water vormen Broazihne. Met haar warme, ietwat hese stem, wist Deborah het publiek meteen te boeien. Het gitaarspel en ondersteunende 2e stem van James maakte het een mooi geheel. De liedjes werden afgewisseld met een korte uitleg over de teksten, de instrumenten die gebruikt werden en de taal waarin gezongen werd. De Zuid-Amerikaanse invloed in de muziek bracht de sfeer van een warme zomeravond in het kerkje. De bezoekers konden het zeer waarderen. “We hadden van tevoren geen idee of het zou aanslaan. Maar gezien de opkomst en de positieve reacties na afloop biedt het zeker perspectief voor de toekomst.” blikken Jan en Corrie tevreden terug.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl