Windmolenbijeenkomst gepland voor bewoners Dinteloord

DINTELOORD – De windmolens aan de Karolinadijk in Dinteloord worden vernieuwd. De bestaande vier windmolens worden uiterlijk eind 2020 vervangen door grotere, modernere exemplaren die meer energie opleveren. Bij de uitwerking van de sociale randvoorwaarden zijn omwonenden betrokken. De gemeenteraad wordt eind mei gevraagd groen licht te geven om de procedure te starten voor het verkrijgen van de benodigde omgevingsvergunning. Woensdagavond 5 juni 2018 organiseert de gemeente een bijeenkomst in Dinteloord  om inwoners een toelichting te geven op het project. 

Energiebedrijf Innogy werkt nauw samen met de gemeente Steenbergen aan de vernieuwing van de vier windmolens, waarmee de gemeente straks voldoet aan de opdracht om extra windenergie te leveren. Eerder werden er al windmolens gebouwd op het Agro & Food Cluster Nieuw-Prinsenland. Nu wordt dus hard gewerkt aan het vernieuwen van de windmolens aan de Karolinadijk.  
Op de bijeenkomst van 5 juni krijgen inwoners en andere belangstellenden meer informatie over het plan. 

Opbrengsten

Een deel van de opbrengsten van de windmolens moet ten goede komen aan de omslag van fossiele energie naar duurzame energie. Dit wordt geregeld in de zogeheten sociale randvoorwaarden. Voor een goede invulling en uitwerking van de sociale randvoorwaarden is een bewonersgroep vanuit Dinteloord nauw betrokken.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.