zaterdag 26 oktober 2019, 09:00

Welberg doet zich te kort in strijd tegen Sluiskil

Zondag 20 oktober is het voor het eerste elftal al vroeg vertrekken vanaf de Welberg naar Sluiskil, om daar aan te treden tegen Sluiskil 1. Bij Welberg ontbreken door blessures Dennis Luijks, Lars Bogers, Stefan Evers en de zieke Tom Bogers, zij worden vervangen door jeugdspelers Martijn Gladdines en Wouter Horstman en Antonio Smit op de goal.

De eerste helft is voor Welberg, met goed voetbal en legio kansen bestoken zij het doel van Sluiskil. Uit de vele kansen en mogelijkheden om te scoren – bal op de lat, de paal en de kruising, de bal wil er niet in – kan Cristian Gliga de 0 – 1 maken. Dit wordt uiteindelijk ook de ruststand. Het is te weinig: Welberg had minstens met 0 - 4 voor moeten staan als het de kansen had afgemaakt.Of het aan de Zeeuwse thee heeft gelegen of was het een ontbreken van bezieling, de tweede helft was van Welberg duidelijk minder. De combinaties lukten niet meer, de afvallende ballen waren voor Sluiskil en zij kregen weer geloof in een beter resultaat.

Strafschop

Door een makkelijk gegeven strafschop, waarbij de leidsman als enige hands constateert van een Welberg speler, die de bal vol in zijn gezicht kreeg, komt Sluiskil op gelijke hoogte 1 – 1. Slordig balverlies op het middenveld bij Welberg is de oorzaak dat de 2 – 1 door Sluiskil gescoord kon worden.
Met nog een enkele minuten op de klok, krijgt Welberg, nadat de doorgebroken Eric van Minderhout in de 16 meter onderuitgehaald is, een penalty. De toegekende strafschop schiet Levi Papp naast in plaats van in het doel. Wat ook de eindstand van 2 – 1 betekent. De punten blijven op Sluiskil. Niet verdiend, want een gelijk spel had de verhoudingen, gezien het spelbeeld beter weergegeven.

Aanstaande zondag 27 oktober speelt Welberg 1 om 14.30 uur thuis op sportpark ’t Zandbaantje tegen Corn Boys uit sas van Gent.
Voor Sc Welberg 2 is bekeravontuur voorbij, na het verlies bij GSC in Dordrecht met 3 - 2.

Door: Ad Bogers