Waarschuwing voor diefstal met ‘babbeltruc’

STEENBERGEN – Voor de tweede keer in korte tijd is er vandaag een bewoner van De Tilleborgh slachtoffer geworden van een zogeheten babbeltruc, waarbij criminelen vooral bij oudere mensen met een smoesje proberen binnen te komen om vervolgens kostbaarheden buit te maken. ,,Ik hoor de laatste tijd dat dit wel vaker gebeurt in Steenbergen,’’ stelt bewoner Paul Kil van het appartementencomplex, die daarom langs deze weg graag eenieder wil waarschuwen voor dergelijke oplichters.

Vandaag werd er volgens Kil bij de betrokken bewoner aangebeld met de mededeling dat zich in het gebouw wateroverlast zou hebben voorgedaan. De ongenode bezoeker wilde dus zogenaamd controleren of er bij de bewoner in kwestie eventueel sprake was van een lekkage.

,,Zoiets wordt ook als het echt waar is niet van tevoren aangekondigd en klinkt in principe aannemelijk,’’ beseft Kil. ,,De vorige keer betrof het echter iemand die namens de gemeente beweerde langs te komen, om iets te controleren ten aanzien van de zorg. Over zulke afspraken krijg je altijd van tevoren schriftelijk bericht. Als je dat niet hebt ontvangen, kun je de deur dus beter niet opendoen. Laat bij twijfel sowieso niemand binnen, zou ik zeggen, of informeer bij je buren of zij ook bezoek hebben gehad, voordat je een vreemde binnenlaat. Vraag altijd om een identificatiebewijs en bekijk dit goed.’’