Volharding trekt vol Top 2000-café met Jaarconcert

STEENBERGEN – Zo’n vierhonderd belangstellenden bezochten gisteravond het 22ste Jaarconcert van Harmonie Volharding Steenbergen in de sporthal van ’t Cromwiel. Met als thema Top 2000 A GoGo brachten het Klein Orkest, JONG Volharding, het harmonieorkest en de Persi Swing Collective tal van muziekklassiekers ten gehore.

De sporthal van ’t Cromwiel was door Volharding omgetoverd tot een sfeervol Top 2000-café en zoals in het gelijknamige televisieprogramma werden de hits door echte muziekkenners besproken. Op kritische wijze en met veel vakkennis beargumenteerden Jean-Paul Heck en Pepijn Vermunt waarom de gespeelde nummers in de ‘lijst der lijsten’ thuishoren.

Stemming

Het muzikale programma van Volharding was mede bepaald door een digitale stemming. Vanaf half november konden de liefhebbers via de Facebooksite van Volharding hun favoriete nummers kenbaar maken. De meeste stemmen werden, niet onverwacht, uitgebracht op ‘Hotel California’, ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘Imagine’.

Zang en dans

De verschillende muziekstukken werden begeleid met zang en dans (van de Monique de Groot Dansers) en de daarbij behorende licht- en geluidseffecten. Vocale ondersteuning werd geboden door Theo van Viegen, Roosje Hendrickx, Mario von Banniseht en Eric Raijmaekers. 

Jeugd op het podium

Vanmiddag krijgt het Jaarconcert een vervolg met optredens van alle jonge leden van Volharding, die zich – verdeeld over de verschillende muziekgezelschappen binnen de vereniging – van hun beste kant zullen laten horen. Het programma begint om 14.00 uur, eveneens in de sporthal van 't Cromwiel, en de entree bedraagt 6 euro.