Vandaag: ‘tegel eruit en plantje erin’ in De Heen en Welberg

DE HEEN/WELBERG – Vandaag speelt de gemeente Steenbergen voor groene Sinterklaas in De Heen en op de Welberg. Om te voorkomen dat de Sint in de toekomst zijn stoomboot aan kan leggen voor de gemeenschapshuizen in deze dorpen, is het van belang dat de openbare ruimte klimaatbestendig wordt. Onder meer door minder tegels en meer groen in de Hollandse tuintjes te krijgen.

Om die bewustwording te stimuleren, organiseert de gemeente Steenbergen de actie ‘Tegel eruit, plantje erin’. Wie vandaag, vrijdag 3 december van 12.00 tot 14.00 uur bij ‘De Stelle’ in De Heen of van 15.30 tot 17.30 uur bij ‘de Vaert’ op de Welberg een klinker of een tegel inlevert, krijgt er een fraaie tuinplant voor in de plaats. Ook leuk voor in een lege schoen.

Operatie Steenbreek 

De gemeente Steenbergen is aangesloten bij de stichting Steenbreek. Een samenwerkingsverband van gemeenten, provincies, waterschappen en bedrijven dat tot doel heeft om de leefomgeving groener, biologisch meer divers en klimaatbestendig te krijgen. Op de site van de stichting zijn talloze kleine en grote voorbeelden te vinden waarmee iedereen aan de slag kan. De stichting is ook te volgen op Facebook en Instagram (Operatie Steenbreek).

Foto: wethouder Wilma Baartmans gaf onlangs het startschot voor Operatie Steenbreek in de kern Steenbergen.