Toeristisch plezier in omgeving Welberg

STEENBERGEN – Wat brengt een toerist in vakantietijd naar de gemeente Steenbergen? Een vraag die enkel door toeristen beantwoord kan worden. Tijdens de zoektocht naar het antwoord doen we campings, havens en andere trekpleisters aan met de vraag: “Hoe bent u in de gemeente Steenbergen en wel specifiek in de buurt van Welberg terecht gekomen?”

Op onderzoek uit in Welberg bezoeken we camping ‘De Oudlandse Hoeve’. Net buiten de kern, richting Moerstraten. Daar treffen we Evert Franse uit Alphen aan den Rijn. Vandaag is hij alleen. Zijn vrouw is een dag naar huis. “Prima te doen, het is maar een uurtje rijden” verklaart Evert. “We gaan normaal gesproken graag naar Noord-Duitsland. Maar met Corona en de onzekerheid daarover hebben we besloten in eigen land te blijven. Dat is veiliger.”
Hoe zij dan in Steenbergen terecht zijn gekomen? De camping waar zij eerder waren geweest zat vol. En ze hadden zo genoten van de Brabantse Wal! Daarom de kaart erbij gepakt en gezocht naar een camping waar nog een plaatsje was. “Daar hebben we zeker geen spijt van” haast Evert te zeggen. “Het is hier prachtig! De camping is rustig, vriendelijke eigenaren en het is super schoon! Je fietst vanaf hier gemakkelijk overal naartoe. De omgeving is mooi en we hebben onze ogen uitgekeken in die grote kerk in Steenbergen. Ook de haven is mooi en je kunt er lekker eten.” glundert hij.
Speciaal voor de gelegenheid hebben Evert en zijn echtgenote een fietskaart gekocht. “We hebben al een paar mooie pareltjes gezien onderweg” wijst hij aan op de kaart. “Maar we blijven nog drie weken, dus er zullen vast nog wel mooie plaatsen bij komen.” Of hij nog een keer terugkomt? “Dat denk ik wel, maar je weet het nooit zeker.”

“We laten aan de jeugd graag de plaatsen in Zeeland”

Op dezelfde camping staan Angela en Ton van der Burgt uit Tilburg. “Je hebt geluk dat het waait” zegt Ton. “Anders waren we met de fiets op pad geweest” Angela en Ton blijven een paar dagen, even er tussenuit met hun Eriba. “We hadden altijd een camper of een grote caravan. Maar deze is zo leuk! We hebben er een erkertje in, lekker kneuterig, maar o zo leuk” lacht ze.
Op de vraag hoe zij in Steenbergen terecht zijn gekomen antwoord Ton gevat “Met de auto” Om meteen erachteraan te zeggen ”Nee, we kennen Steenbergen via een oude vriend. We gaan normaal naar Frankrijk of Zeeland. Maar wij kunnen altijd weg, zijn niet afhankelijk van de vakantieperiode. Daarom hebben we gekozen voor een kleine camping. Laat de jeugd maar genieten op de grote campings.” Het paar is erg tevreden over de omgeving. “Je kunt hier alle kanten op” vertelt Ton “Ik heb oesters geraapt in Sint Philipsland. Verser kun je ze niet eten, heerlijk! En we hebben genoten van de haven in Steenbergen.” Of ze nog eens terug naar de gemeente komen weten ze niet. “Het is hier prachtig, maar er is nog zoveel te zien in Nederland”

Foto: Jan de Langen © Steenbergse Courant
Door: Tineke Feskens