Steenbergen Anders wil betere kwaliteit raadsuitzending

STEENBERGEN – Steenbergen Anders (StAn) heeft bij burgemeester en wethouders schriftelijke vragen ingediend over de kwaliteit van de raadsuitzendingen op SLOS-tv, die volgens de politieke partij te wensen over laten.

Bij de live-uitzendingen van de raadsvergaderingen gaat volgens StAn al geruime tijd het nodige mis. ,,Wel beeld, geen geluid en andersom, of het beeld beweegt niet mee naar de sprekers, er is telkens wel wat,’’ stelt fractievoorzitter Jan Ooms van de coalitiepartij.

,,De SLOS krijgt puur voor dit doel jaarlijks een gemeentelijke subsidie van 16.000 euro. Voor zoveel geld mag je toch kwaliteit verwachten, of niet soms?’’

StAn wil nu van B en W weten of er met de lokale omroep contact is om de technische problemen op te lossen. As dat laatste niet gebeurt, moet de SLOS wellicht gekort worden op de subsidie, aldus Ooms. Zijn fractie vindt bovendien dat het bij de raadsuitzendingen ontbreekt aan ‘enige inleiding, regie en toelichting’.

Nieuw politiek programma

Juist deze week heeft de SLOS besloten om een nieuw politiek programma te gaan maken, ‘Voor de raad weg’, dat komende donderdag in première gaat. Voor de eerste uitzending wordt van tevoren een interview opgenomen met wethouder Miriam Termeer.

Vanaf volgende maand is het de bedoeling om zowel bezoekers van de raadsvergadering, als leden van het college en de gemeenteraad voor aanvang van de vergadering voor de camera te laten reageren op actuele onderwerpen.