September uitgeroepen tot Cultuurmaand in de gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Onder de naam ‘CuSt’ – Cultuur Steenbergen – is de maand september uitgeroepen tot cultuurmaand in de gemeente Steenbergen. Tijdens deze maand worden er in diverse kernen van de gemeente extra culturele activiteiten georganiseerd.

Er wordt ingehaakt op de open monumentendag die op 9 en 10 september wordt gehouden en die in het tekens staat van erfgoed. Het Kunst- en Cultuurplatform en de gemeente Steenbergen hebben dit aangegrepen om niet alleen de monumenten die de gemeente rijk is in de schijnwerpers te zetten, maar ook alle andere culturele activiteiten een podium te bieden. Daarom is de gehele maand september uitgeroepen tot Cultuurmaand.

Tal van activiteiten

In de Cultuurmaand presenteren de verschillende organisaties en verenigingen op dit gebied zich. Er is een kunstexpositie met workshop voor kinderen in de Gummaruskerk, er zijn diverse open avonden of middagen van onder meer Semper Crescendo, dansgroep Sjappoo, Drumstudio MuzieCAIO, Volharding Dinteloord, Amusementskoor Oud Bruin en Jong Belegen. Er zijn concerten van Volharding Steenbergen en Amicitia en een open lesweek bij dans- en theaterschool Myra Ceti. De stichting Stadsarcheologie presenteert zich tijdens de jaarmarkt en tijdens een open dag, er zijn inlooplessen tekenen en schilderen bij Kunst Centrum Steenbergen en er is een open dag bij Filmcollectief Steenbergen. De musea Holle Roffel, De Klokgevel en molen De Assumburg houden bijzondere openingen, er zijn historische wandelingen in Steenbergen en Nieuw-Vossemeer en rondleidingen in Gummaruskerk en de Hervormde Kerk in Dinteloord. Ook is er een rondleiding op het landgoed Dassenberg en krijgen belangstellenden bijzondere verhalen rondom het thema water te horen in de Verhalenkamer aan het Beneden Sas.

Kortom er is volop te zien en te beleven tijdens de cultuurmaand in de gemeente Steenbergen.