Semper Crescendo kijkt met genoegen terug op uitwisselingsconcert

NIEUW-VOSSEMEER – Het publiek genoot zichtbaar van het 'Herfst'- uitwisselingsconcert dat Semper Crescendo zaterdagavond Samen met Concordia in de Vossenburcht gaf. De harmonie beet zelf het spits af, hun nummers werden professioneel aangekondigd door de jongste leden van de vereniging. Omdat Leon Laane tegenwoordig ook in een bandje speelt en een optreden van ‘JEUK’ in Lepelstraat helaas samenviel met het concert van de harmonie zat men even moeilijk.

Gelukkig is er in de muziekwereld altijd wel redding nabij. Een ‘schone dame’ van gastorkest Concordia nam snel de noten door en viel perfect in. Overigens waren er ook wat plaatselijk bekendere invallers die leden konden vervangen die helaas, door o.a. ziekte, af moesten zeggen. 

Gastoptreden

In de pauze werd er flink gesjouwd met slagwerk instrumenten, Concordia moest zelfs een vrachtauto inzetten om deze allemaal, vanuit hun thuisbasis Bergschenhoek, in Nieuw-Vossemeer te krijgen.  Concordia bracht o.a. een bijzondere uitvoering van het hele oude ‘De dag des oordeels’. De bezoekers waanden zich zo in een horrorfilm en terwijl de klok twaalf uur sloeg nam de spanning in de muziek toe. Van somber tot vrolijk alles kwam voorbij. Naast wat zeer serieuze en ingewikkelde muziek bracht Concordia ook een medley van Queen nummers. De lippen van het publiek bewogen zachtjes mee met de bekende nummers.

Champions

 En natuurlijk klonk ook: “We are the champions my friend” en ja dat waren ze zeker, de muzikanten in de Vossenburcht op 5 oktober 2019. Uiteraard werden door voorzitter Frank de klerk de dirigent Arie Stolk van Concordia, en Semper Crescendo dirigent Jeroen Schippers na afloop bedankt voor de mooie muziek.

Tekst en Foto’s: Niek Perdaems ©2019