Schuur Waterhoefke afgebrand, woonhuis grotendeels gespaard

STEENBERGEN – Bij een uitslaande brand aan het Waterhoefke in Steenbergen is vanmiddag een materialenschuur in de as gelegd. Ook een deel van de aangrenzende woning liep daarbij zware schade op. Beiden maken deel uit van een melkveehouderij en -fokkerij. De koeienstal ontkwam gelukkig aan de vlammen en het melkvee bleef dan ook ongedeerd. 

De brand ontstond rond de klok van drie uur vanmiddag door nog onbekende oorzaak. De brandweer Steenbergen was als eerste ter plaatse en kreeg al snel assistentie van de collega’s uit Bergen op Zoom. Bij aankomst van de brandweer was direct duidelijk dat de schuur niet behouden zou worden en zette de brandweer volledig in op behoud van het woonhuis. De woning en de schuur zijn direct met elkaar verbonden waardoor er, ondanks alle inzet, wel fikse schade aan de woning ontstond. Het is de vraag of de bewoners de komende tijd in hun woning kunnen blijven. Momenteel bekijken zij samen met de stichting Salvage welke stappen ondernomen dienen te worden.

Burgemeester Ruud van den Belt nam poolshoogte, met name om de bewoners een hart onder de riem te steken: “Meer kun je als burgemeester op dit soort momenten niet doen en dat voelt als onvoldoende. Ik hoop van harte dat de schade meevalt en deze mensen snel weer verder kunnen.”