Preventieve actie politie om woninginbraken tegen te gaan

STEENBERGEN – De politie Zeeland-West Brabant en de BOA’s van de gemeente hebben gisteravond in Steenbergen, Kruisland en Dinteloord een zogeheten ‘voetjesactie’ gehouden, ter voorkoming van woninginbraken.

Door papieren voetstappen achter te laten, worden inwoners bewust gemaakt van de gelegenheid die zij inbrekers onbedoeld bieden om hun slag te slaan.

In 47 gevallen werd geconstateerd dat poorten open stonden of niet afgesloten waren. In de tuinen erachter troffen de controleurs geregeld dure fietsen, brommers en tuinsets aan, die dus relatief eenvoudig meegenomen hadden kunnen worden. In enkele situaties was ook de schuur niet afgesloten.

Op twee plaatsen was stond zelfs de garagedeur open met een onafgesloten auto erin. Op tal van adressen ‘ontdekten’ de agenten en de BOA’s kliko’s, bouwmaterialen en zelfs aan de gevel gemonteerde ladders aan, die het inbrekers wel heel erg makkelijk maken om op platte daken te klimmen en daarlangs de woning binnen te dringen. Bij de ‘voetjesactie’ werd ook gelet op het niet werken of ontbreken van buitenverlichting.