Opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het goede doel: het wensboom project van de Lions

STEENBERGEN – Het concept is prima. Wat kramen op de Markt en veel kramen in de Gummaruskerk, waar eveneens diverse groepen een optreden kunnen verzorgen. Sjappoo bijvoorbeeld en het orkest van Volharding Steenbergen, maar ook het Scroogekoor en zo nog een heel rijtje. Dat terwijl de Lions-dames – Lionessen – heerlijk gebak en winterdranken aan de man brengen.

Op de Markt naast de kersthandel van diverse aanbieders brandt ook de ofyr van het bedrijf van Ramon van Koppen waar het niet alleen behaaglijk warm is, maar waar de Lions dankzij de sponsoring van Poelier Vugts ook lekkernijen aan de man kunnen brengen.

De overige kramen omsluiten het pad tussen de grote kerstboom en de Gummaruskerk. En zo lopen de bezoekers automatisch naar de plek waar de meeste kerstkramen staan opgesteld.  

Na twee uur neemt de drukte flink toe

Na tweeën neemt de drukte sterk toe. Geen probleem, de kerk kan heel wat bezoekers aan. Die maken niet alleen een rondje langs de kramen en de kunstwerken, maar krijgen ook een programma voorgeschoteld waaraan het Gummaruskoor, Hans Zaat, Dansgroep Sjappoo van Monique de Groot, Slagwerkschool Marco Brook en Spelenderwijs, het klein orkest van Volharding, Flip de Nijs en Mario von Banniseht en theaterschool Myra Ceti hun medewerking verlenen. De bezoekers laten zich de baksels en winterdranken van de Lionessen goed smaken, kortom er is voor ‘elck wat wils’.

Goede opbrengst zeer welkom

De opbrengst van deze kerstmarkt is bestemd voor het wensboomproject van de Lions. Hiermee zijn in het verleden al heel wat wensen vervuld en ook het komend jaar is dat de bedoeling.

Bram Hommel van de activiteitencommissie Gummaruskerk laat alvast een aardige wens zien: het is de bedoeling dat buurtvereniging ’t DrieVierde een mooie kerststal gaat bouwen bij de Gummaruskerk. Daar zouden ook nog beelden in moeten komen en daarvoor ontbreken nu nog de financiële middelen. Die wens komt in elk geval in de wensboom, belooft Bram Hommel met een grote glimlach.

Foto’s en tekst: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl