Nog geen officiële heropening, maar al wel feestelijke dag in en rond jachthaven

STEENBERGEN – De vernieuwde jachthaven van Steenbergen wordt pas volgend voorjaar officieel heropend. Op zaterdag 17 september wordt de locatie echter al wel gebruikt voor een uitgebreidere versie van de Vlietsail, met verschillende sport- en spelactiviteiten en optredens.

Wethouder Cors Zijlmans gaf enkele weken geleden te kennen dat de gemeente in september een groot(s) openingsfeest wilde (laten) organiseren. ,,In goed overleg met onder andere OPS, RPS, horeca en het verenigingsleven hebben we besloten om dit uit te stellen naar het tweede of derde weekend mei.’’

Hiervoor is een speciale werkgroep in het leven geroepen, aldus Zijlmans, volgens wie het te kort dag werd om de spectaculaire opening die men in gedachten heeft nog deze zomer te kunnen regelen. In het voorjaar van 2017 zullen de werkzaamheden aan de jachthaven en de openbare ruimte daaromheen bovendien helemaal af zijn.

De wethouder is niettemin blij dat de investering zich al eerder gaat uitbetalen. ,,Het gebied nodigt uit om gebruik van te maken en dat gaat dus op 17 september gebeuren tijdens de Vlietsail, die grootser wordt aangepakt dan voorheen het geval was.’’

De organisatie van het nieuwe evenement wil, naast de zeilbotenrace die vanuit de jachthaven vertrekt, diverse sport- en spelactiviteiten en demonstraties laten plaatsvinden op de kade en het water. En ’s avonds zal er muziek zijn van verschillende bands, de Persi Swing Collective en smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen.