Nog geen nieuwe feiten in onderzoek naar vondst wapentuig in schuur Welberg

WELBERG – Het politieonderzoek naar de vondst van zwaar wapentuig in een  schuur aan de Welbergsedijk in Welberg heeft nog geen nieuwe feiten opgeleverd. De 54-jarige bewoner en eigenaar van het pand waar afgelopen donderdag een inval werd gedaan, is inmiddels weer op vrije voeten. Dat geldt niet voor de 41-jarige F. K. die de aangetroffen explosieven en andere materialen daar vermoedelijk had opgeslagen.

K. werd enkele uren na de inval gearresteerd aan de Bosstraat in Tholen. Hij een zwager van de eigenaar van het pand en woonde tot enkele jaren geleden ook aan de Welbergsedijk, slechts enkele deuren verwijderd van zijn zus en zwager . Als gevolg van persoonlijke omstandigheden zouden de spullen van K. tijdelijk opgeslagen staan bij zijn zwager.

Drugs

De inval in de woning werd ingezet omdat de politie verwachtte er drugs te vinden. Bij de huiszoeking van de rest van het terrein stuitten agenten vervolgens op de munitie en werd het onderzoek “bevroren”.  Pas nadat de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) de zaak ter plekke had gestabiliseerd kon verder gegaan worden met het onderzoek.

Niet te overzien

Recherche-chef Rienk de Groot sprak na afloop van de inval van een bizarre vondst: “Hier zit zware criminaliteit achter, niets en niemand ontziend. De gevolgen van het inzetten van zulke militaire middelen door criminelen hebben gevolgen die niet te overzien zijn.” Volgens De Groot investeert de politie om die reden veel tijd en energie naar criminele motorbendes.”

Mortiergranaten

In de boerderij aan de Welbergsedijk werden zware explosieven, mortiergranaten en honderden patronen voor zware automatische vuurwapens gevonden. De EOD heeft samen met de technische recherche onderzoek aan de explosieven verricht. Daarna zijn ze afgevoerd, ze zullen worden vernietigd. De recherche is vervolgens doorgegaan met de zoeking. In een van de loodsen op het terrein werden nog verschillende vestjes en andere attributen van motorbende No Surrender gevonden.

Door: Dasja Abresch