Muzikaal en ander spektakel bij 20ste Jaarconcert Volharding

STEENBERGEN – Onder het motto ‘Muziek is alles… Alles is muziek’ vond vanavond in de sporthal van ’t Cromwiel de 20ste editie van het Jaarconcert van Volharding plaats. Het Klein Orkest nam de opening voor zijn rekening, vervolgens was het de beurt aan de leden van JONG Volharding. Zij pakten vanwege het twintigjarig bestaan van dit jeugdorkest extra uit, door er een reünie-optreden van te maken, waaraan veel oud-leden gehoor hadden gegeven.

Ook hadden zij speciaal een filmpje opgenomen, als dank voor dirigent Walter Siol, die ook al bijna twintig jaar het harmonieorkest van Volharding onder zijn hoede heeft. Dat bracht vanavond een ‘pittig’ repertoire ten gehore, waarbij zowel de muzikanten als de toehoorders op het puntje van hun stoel zaten.

De talrijke bezoekers kregen niet alleen muzikaal spektakel voorgeschoteld, maar genoten ook van dansoptredens en sketches. De show werd niet in de laatste plaats gestolen door de lenige turnsters van Trafo.

De Persi Swing Collection, de bigband van de muziekvereniging, verzorgde het slot van de succesvolle voorstelling, die zich voltrok in een prachtige ambiance.

Vanmiddag vanaf twee uur krijgt het Jaarconcert nog een vervolg, dan treden de Muziekmaten, de Muzieketiers, JONG Volharding, de blokfluiters en de percussiegroep voor het voetlicht. Aan de zaal zijn nog kaarten verkrijgbaar.