Maria Regina komt als winnaar jeugddebat uit de bus

STEENBERGEN – Leerlingen uit groep 8 van basisscholen de Zonneberg, de Petrus en Paulusschool en de Maria Regina werden vanmorgen uitgedaagd in de raadszaal van het gemeentehuis. Onder leiding van wsarnemend burgemeester Joseph Vos en met medewerking van de raadsleden Jan Ooms, Kees Boluijt, Kees Aarts, Loes Baselier en Jurgen Huijbregts voerden de kinderen een debat met elkaar.

Op school hadden de drie groepen ieder een eigen voorstel bedacht dat ze vandaag moesten presenteren. Net als in een echte raadsvergadering was het doel tot een meerderheid te komen. Het voorstel van de Kruislandse Zonnebergschool was om tablets in te voeren op de basisscholen, om zo het leren leuker te maken.

Op veel middelbare scholen wordt er al gewerkt met tablets, en volgens Nienke van de Zonneberg hebben basisschoolleerlingen die er al ervaring mee hebben straks een streepje voor als zij naar het voortgezet onderwijs gaan.

Het idee van de ‘fractieleden’ van de Petrus en Paulusschool uit Dinteloord was om ouderen en gehandicapten meer in beweging te brengen, door ze gymlessen te laten volgen onder leiding van de basisschoolleerlingen.

De Maria Regina uit Steenbergen kwam met het idee om middels een kinderboerderij ouderen meer in contact te brengen met jongeren. Dit idee won uiteindelijk de prijs voor het beste idee, omdat de groep bereid was een compromis te sluiten met de andere groep. De prijs voor de beste debater ging naar Mirte van de Petrus en Paulusschool.