Leerlingen Fatima met de bus opgehaald voor eerste schooldag

DE HEEN – De Heen telde vanmorgen ‘plotseling’ drie bushaltes. Twee in de Dorpsweg en eentje in de Langeweg. De opstapplaatsen waren bedoeld voor de leerlingen van de Fatimaschool, die zogenaamd met de bus werden opgehaald voor de eerste dag van het nieuwe schooljaar.

Tegen half negen begonnen drie leerkrachten van de basischool aan hun rondje over het dorp. 'Gewapend' met een stuurwiel, om de bus te besturen, en een luchthoorn, werd eerst de halte achteraan de Dorpsweg bezocht.

Daar stonden de kinderen al netjes te wachten en dat gold ook voor de leerlingen die vervolgens in de Langeweg moesten opstappen. Tot besluit werden nog enkele kinderen opgehaald bij de halte vooraan in de Dorpsweg.

Goedgemutst, na zes weken vakantie met heerlijk weer, toog de hele bups aansluitend naar de dorpsschool.

Plaatsvervangend directeur Jannie Bouwens vertelde desgevraagd dat de Fatimaschool met 28 leerlingen aan het nieuwe schooljaar begint. ,,We verwachten er de komende tijd nog drie kinderen bij te krijgen.''

Het aantal leerlingen blijft zodoende nagenoeg gelijk aan dat van vorig jaar. In hoeverre dit voldoende is om de school te laten voortbestaan, is nog niet duidelijk. De overkoepelende Lowys Porquin Stichting heeft tot nu toe steeds gezegd dat de Fatimaschool in ieder geval dit schooljaar nog open blijft. ,,Daarna is het afwachten. Het zou natuurlijk eeuwig zonde zijn als deze school verdwijnt.''

De Fatima kent een klasdoorbrekend onderwijssysteem en heeft op dit moment drie fulltimeformatieplaatsen, die worden ingevuld door zes leerkrachten, een (parttime) directeur en een IB'er.