Laatste loodjes voor Steenbergse Roparunteams

STEENBERGEN/DINTELOORD – Ze zijn er bijna! De Roparunteams Stonemountain Runners en Door Dik & Dun verwachten respectievelijk om 8.30 en 10.00 uur door Steenbergen te trekken, waar de originele route inmiddels weer helemaal gevrijwaard is van wateroverlast. Een half uur tot drie kwartier later arriveren zij in Dinteloord. In beide plaatsen hopen de Roparunners uiteraard op zoveel mogelijk publieke belangstelling.

Iedereen die de ploegen wil aanmoedigen, kan hiervoor specifiek terecht in de Oudlandsestraat, de Van Gaverenlaan en het centrum van Steenbergen. De doorkomstactiviteiten in Dinteloord voltrekken zich op het Raadhuisplein. De deelnemers aan de estafetteloop kunnen op hun laatste kilometers naar de finish in Rotterdam alle support goed gebruiken.

Het noodweer dat afgelopen nacht Steenbergen teisterde, liet ook in België z'n sporen na. Wat heet: Door Dik & Dun en de Stonemountain Runners zagen langs de route hagelstenen zo groot als pingpongballen liggen en zwaar beschadigde auto's gaven aan dat het flink tekeer gegaan moest zijn. De beide teams liepen gelukkig achter de bui aan en ondervonden dus niet echt last van de extreme weersomstandigheden.

Vanmorgen in alle vroegte moesten in Steenbergen alle zeilen bijgezet worden om de Oudlandsestraat weer begaanbaar te krijgen voor de Roparunners. Een groot deel van Steenbergen-Zuid kwam vannacht blank te staan als gevolg van overvloedige regenval. Even dreigde het parcours definitief afgesloten te moeten blijven. De eerste Roparun-teams werden omgeleid via de Franseweg.