Jantje Beton vraagt collectanten: helft opbrengst voor eigen vereniging

STEENBERGEN – Van maandag 5 t/m zaterdag 10 maart 2018 wordt de collecte gehouden voor Jantje Beton. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen kunnen spelen. Bovendien kunnen collectanten hun eigen club flink helpen, omdat 50% van de opbrengst naar de eigen clubkas gaat. Clubs die deel willen nemen aan de collecte kunnen zich vanaf heden aanmelden.

Doelstelling van Jantje Beton is om het spelen voor kinderen goed mogelijk te maken en ook om dit te promoten. Want het blijkt dat buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend wordt. Eén op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten.

Helft voor deelnemende verenigingen

Om collectanten te motiveren hanteert de organisatie van de collecte het systeem dat de helft van de collecteopbrengst rechtstreeks naar de eigen clubkas van de deelnemende verenigingen en organisaties gaat. De andere helft wordt gebruikt voor speelprojecten in heel Nederland. Wie meer info wenst over Jantje Beton kan deze krijgen via jantjebeton.nl/collecte. Hier zijn ook tal van tips te vinden.

Digitale collectebus

Dit jaar komt er een nieuw fenomeen: de digitale collectebus.  Leden, vrienden en familie van leden kunnen voor de deelnemende clubs een online collectebus aanmaken en hiermee helpen de clubkas te spekken. Op de website jantjebeton.nl/collecte is hierover eveneens informatie te vinden.