Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!

DE HEEN/STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – Meteen na zijn landelijke aankomst in Maassluis, zet Sint Nicolaas koers richting De Heen, waar hij morgen (zaterdag 12 november) om 14.15 uur in het dorpshaventje wordt verwacht. Zondag arriveren de goedheiligman en zijn Pieten in Steenbergen en Nieuw-Vossemeer.

Als eerste doen zij, traditiegetrouw, dus de kleinste kern van de gemeente Steenbergen aan. Op de kade zorgt BenD’1 voor de muziek en als de Sint voet aan wal heeft gezet, volgt er een korte rondrit over het dorp, waarna in het wagenhuis van De Uitwijk een kindermiddag plaatsvindt. Hierbij wordt het Pieten-toneelspel ‘Sinterklaas… de sleutel is kwijt’ opgevoerd.

Alle Nieuw-Vossemeerse kinderen en (groot)ouders die Sinterklaas welkom willen heten, worden uiterlijk om 12.50 uur op het parkeerterrein aan de Nieuw-Vossemeersedijk verwacht. Van daaruit gaat het, onder muzikale begeleiding van Semper Crescendo, naar het werkhaventje, waar Sint en zijn Pieten zullen aanmeren. Bij terugkomst in de dorpskern wordt het feest voortgezet in gemeenschapshuis De Vossenburcht, waar de Pieten ook weer het eerder genoemde toneelstuk gaan spelen en alle kinderen tot 8 jaar een cadeautje krijgen.

Komende zondag is ook de intocht van Sint Nicolaas en zijn Pieten in Steenbergen, waar de grote kindervrienden om 13.00 uur de oude havenkom met hun (pakjes)boten zullen invaren en op de kade uiteraard weer zoveel mogelijke blije gezichten hopen te treffen. Burgemeester Ruud van den Belt zal er ook zijn, om de Sint hartelijk welkom te heten, en daarna staat de traditionele rondrit door de stad op het programma. Die eindigt bij ’t Cromwiel, waar de kindermiddag wordt gehouden.