Hartverwarmend afscheid voor directeur Piet Soffers van Pius X

WELBERG – Gedichten, liedjes, een filmpje, cadeaus en mooie, hartverwarmende woorden: het kwam Piet Soffers vandaag aan niets tekort bij zijn afscheid als directeur van de Welbergse basisschool Pius X.

Het personeel, de leerlingen en de oudervereniging hadden meer dan hun best gedaan om ‘meneer Piet’ uit te zwaaien en te bedanken, op een manier die hij niet licht zal vergeten.

Soffers gaat na veertig jaar onderwijs met vervroegd pensioen en is van plan veelvuldig op vakantie te gaan met zijn vrouw. Daarom kreeg hij ook een gps-systeem aangeboden, waarin de Pius X al voorgeprogrammeerd was. Want op de Welbergse school, waar de Halsternaar negen jaar aan het hoofd stond, willen ze Soffers graag nog eens terugzien.

,,Ik ben net zo lief hoor,’’ reageerde zijn opvolger Defrie Tempelaars met een knipoog, na de vele loftuitingen die Soffers ten deel vielen. Voor de vertrekkende directeur was ook nog een speciale editie van de schoolkrant gemaakt. De ‘Pius-praat’ werd voor deze gelegenheid omgedoopt tot ‘Piet-praat’. Soffers’ naaste familie, die hem vergezelde, bleek er ook aan mee te hebben gewerkt.

Na de feestelijkheden op de Pius X toog Soffers naar Oud-Vossemeer voor zijn afscheid van de Sint Anthoniusschool, die hij eveneens onder zijn hoede had. Later op de middag keerde hij al weer terug naar Welberg, waar nog een drukbezochte receptie plaatsvond.