Groot Spektakel van Nieuw-Vossemeer deed zijn naam eer aan

NIEUW-VOSSEMEER – De bomvolle tent gaf gisteravond nog eens aan hoe betrokken de inwoners van Nieuw-Vossemeer bij hun geliefde dorp zijn. “Het was een fantastisch spektakel”, beaamt Jan Knuit namens het organiserend comité 450 jaar Nieuw-Vossemeer volmondig. “Het was professioneel, prachtig en een mooi voorbeeld van uitstekende samenwerking tussen AM de Jongtoneel en Semper Crescendo. Het mooiste compliment voor hen was de waardering van de vele bezoekers. Zij zongen uit volle borst het lied over Nieuw-Vossemeer mee. En er was bij heel wat van hen zelfs sprake van ontroering”.

In diverse sketches kwam de geschiedenis van Nieuw-Vossemeer voorbij. De Spanjaarden, Lodewijk Napoleon, het trammetje, het prijsdansen, de Watersnood, AM de Jong en Merijntje Gijzen, het pontje, de brug en zelfs de rijdende rechter kwamen langs, maar ook markante inwoners uit het verleden, zoals bijvoorbeeld de Kanno, dit alles ontbrak niet. “Echt een geweldig spektakel”, voor ons een van de hoogtepunten van deze feestweek. En niet alleen voor ons, maar ook voor de 500 aanwezigen.Dat was te horen aan de vele lovende reacties”, aldus Jan Knuit.

Prachtige foto's 

Niek Perdaems maakte ook van het Groot Spektakel prachtige foto’s. Zijn selectie daaruit tonen we met plezier. Bravo Nieuw-Vossemeer!

Foto’s: Niek Perdaems ©2017