Gemeenschapshuis De Vaert blijft aan de weg timmeren

WELBERG – “Piet Koch is niet meer, de kerk is dicht, maar hier gebeurt het. Wij hebben de steun van enthousiaste mensen, we staan met beide benen op de grond en zijn zonder kapsones. En stap voor stap worden we keer op keer wat sterker”, zo liet voorzitter Jan Flameling van gemeenschapshuis de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie weten.

Vanavond – vrijdagavond – ontving het bestuur van Stichting Gemeenschapshuis Welberg – beter bekend onder de naam De Vaert – belangstellenden op de inmiddels traditionele nieuwjaarsreceptie. Met enige trots dit jaar, want het kleine gemeenschapshuis is prachtig opgeknapt. “We hebben dit gedaan met een toch krap budget. Gelukkig heeft de gemeente een deel van de kosten gedragen en zo kon een goede scheidingswand worden geïnstalleerd. Dat maakt het mogelijk om meerdere groepen tegelijk te ontvangen. Aan deze kant 5 dames met een kop thee, aan de andere zijde 6 heren met een glas water”, grapte Flameling.

Trots
Zijn gebruikelijk luchtige toon in de nieuwjaarsspeech verhulde echter niet de trots die hij met zijn bestuur heeft vanwege de mogelijkheden die De Vaert te bieden heeft. Nu het oude podium is verdwenen, het interieur een facelift heeft ondergaan en met de genoemde scheidingswand, zijn die nog meer aanwezig.

“We hebben nog wel wat wensen, zoals een goede geluidsinstallatie, maar we zijn echt blij met wat we hier hebben. Die kansen willen we benutten. Daarbij denken we in principe vanuit de Welberg”, aldus Jan Flameling.
Hij besloot zijn toespraakje met een bedankje aan het adres van het coöperatiefonds van Rabobank Het Markiezaat. De gift van 5000 euro is in het gemeenschapshuis goed besteed. Een dankwoord was er ook voor de medewerksters die zich zo in zetten om de sfeer in De Vaert op en top te houden. Zij ontvingen een bloemetje als bewijs van waardering.
 
Inzet en zuinig beleid
Tegenover Steenbergse Courant doet Flameling het huidige succes van De Vaert verder uit de doeken. Naast de no-nonsens-aanpak worden heel rustig stapjes vooruit gemaakt. De belangstelling van gebruikers is prima. “Bij ons betalen gebruikers geen huur. De kosten zien we te dekken door de baropbrengst. En door alle inzet en voorzichtige aanpak kunnen we ons nog redelijk bedruipen. Het is geen vetpot, maar we redden het nog steeds. Zo heeft Welberg in ieder geval toch nog een prachtige voorziening”.