Duurzame nieuwbouw Gummarusschool officieel geopend

STEENBERGEN – “Ik ben trots op deze prachtige school. En helemaal op onze nieuwbouw die duurzaam is gerealiseerd. We zijn blij dat we van gemeente Steenbergen en van onze stichting zo de ruimte kregen”, zei schooldirecteur Wietse Visser in zijn openingswoord. Wethouder Esther Prent die gevraagd was om het nieuwe gebouw officieel te openen was even enthousiast. Zij bracht een leuk presentje voor alle leerlingen mee: een sleutel die als ‘stessbal’ gebruikt kan worden.

De Gummarusschool heeft een prima schoolplein gekregen. Met veel groen en een kiene inrichting, waarbij John Bijlsma van Visio Vireo Tuinen betrokken werd. “Veel groen op het plein. Zodra het planten kan beginnen wordt ons speelplein een nog betere plek. We hebben ook meer plekjes om prettig te zitten. Dat betekent dat we meer buiten zullen zijn”, zo beval Wietse Visser de nieuwe buitenplaats aan.

Eerste beplanting

Als een van de openingshandelingen werden op vier plekken door Esther Prent, door Els Kooijmans (plaatsvervangend voorzitter Lowys Porquinstichting), aannemer Leo van de Post en John Bijlsma (Visio Vireo) met ieder twee leerlingen als helpers klimplanten aangeplant.

Plaquette

Vervolgens onthulde wethouder Prent een plaquette met de tekst ‘Hier groei je uit tot de mooiste versie van jezelf’. En dat is ook de doelstelling van de school die daarnaast als slogan ‘Samen maken we de wereld’ voert. Die wereld moet echt duurzamer worden want: “Wij hebben het verpest, jullie moeten deze wereld verbeteren”, zo hield Wietse Visser de leerlingen voor. Met het doorknippen van het toegangslint werd de officiële opening afgesloten. De leerlingen maken zich vandaag verder op om vanmiddag het feest van het ‘Hart van Zuid’ te vieren. Dat is meteen ook de afsluiting van de feestweek die begon met de huldiging van leerkrachten die afscheid namen of een jubileum te vieren hadden.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel