Daders van overval op Chinees in Blauwstraat snel gepakt

STEENBERGEN – Kort na half acht vanavond is er een vermoedelijk mislukte overval gepleegd op Chinees restaurant Kota Radja in de Blauwstraat. De daders gingen er ijlings vandoor, maar konden niet veel later in de Ligneweg worden aangehouden. Bij hun arrestatie zijn mogelijk schoten gevallen, maar voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Over de identiteit van de verdachten kan de politie op dit moment nog niets zeggen. De twee vluchtten vanuit de Blauwstraat op een scooter via de Zuidwal en de Van Gaverenlaan naar de Oudlandsestraat, waarna ze ter hoogte van het Shell-tankstation aan de Franseweg te voet werden gesignaleerd.

Volgens een politiewoordvoerder waren zij gevallen of ‘gecrasht’ met de scooter. In de Ligneweg konden de daders worden gepakt. Naar verluidt zijn daarbij één of meerdere schoten gelost. De zegsman van de politie heeft thans nog niet inzichtelijk of zijn collega’s wellicht een waarschuwingsschot hebben gelost, of dat de verdachten hebben geschoten, zij bleken in ieder geval in het bezit van een vuurwapen.

Voor zover de politie nu weet, heeft één van de aanwezigen in het Chinees restaurant bij de overval een klap opgelopen, maar is er niets buitgemaakt.