College zet vaart achter verkeersplan na druk gemeenteraad

STEENBERGEN – De vertraging die het GVVP (Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan) heeft opgelopen, leidde bij sommige partijen in de raad tot ietwat sarcastische benamingen voor het plan dat de verkeerscirculatie in onze gemeente moet verbeteren. De afkorting GVVP staat volgens hen op dit moment bijvoorbeeld voor ‘Gemeente Vooral Veel Plannen’, en ‘Gruwelijk Vertraagd Verkeersplan’. Een unaniem aangenomen motie heeft er nu voor gezorgd dat het college het gaspedaal indrukt en het plan volgende maand aan de raad aanbiedt. Het is dan de bedoeling dat er in januari 2021 een besluit over kan worden genomen.

Ook dit keer kwam Roel Geers namens de werkgroep herinrichting N257 zijn zegje doen tijdens de raadsvergadering. Opnieuw benadrukte hij dat de mogelijkheid van een rondweg om de kern Steenbergen uitdrukkelijk moet worden benoemd in het plan. De raad was het hiermee eens.

Gewoon Lokaal!: “knelpunten in andere kernen niet vergeten”

Wethouder Wilma Baartmans zei dat het wel meevalt met de vertraging, maar volgens Nadir Baali van de PvdA praat het college er iets te makkelijk over. “Ik ben daarom blij dat we unaniem de motie ‘Einde vertraging GVVP’ hebben aangenomen, want dat doet recht aan de insprekers en burgerparticipatie. Die rondweg moet een onderdeel zijn van het plan want die staat symbool voor de verkeersknelpunten.”

Maurice Remery (Gewoon Lokaal!) benadrukte nog dat de projecten in de andere kernen die al lang om aandacht vragen, zoals bijvoorbeeld De Heen en Heense Molen, niet vergeten mogen worden.

[ door Nicole van de Donk ]