Accordeonfestival was weer ouderwets gezellig

KRUISLAND – Het was zondagmiddag alweer de 34e keer dat Dré Koens een accordeonfestival organiseerde in Kruisland. De opzet is vertrouwd, veel deelnemers, een drankje en een hapje. Maar vooral veel gezelligheid.

Iedereen mag meespelen

Voor de echte accordeon liefhebber maakt het weer niet uit. Of de mussen van het dak vallen of de regen tegen de ramen slaat, als er een festival is, gaat men erheen. Ook zondagmiddag. Zaal Koch zat vol, binnen en ook op het terras genoten liefhebbers van de vele optredens. Dré Koens genoot. Ook dit jaar is het weer gelukt er een ouderwets gezellige middag van te maken. Het programma telde 25 deelnemers, maar zoals wel vaker gebeurt, was er ook ruimte voor onaangekondigde optredens. Er waren deelnemers uit heel Nederland en België, Wie denkt dat accordeonmuziek alleen voor ouderen is heeft het mis. Er zijn nog steeds jongeren die het instrument weten te waarderen. Jamiro van 10 uit ’s Gravendeel was daar zondagmiddag een goed voorbeeld van.

Er mag gedanst worden

Tijdens een accordeonoptreden gaat het er gezellig aan toe. Deelnemers spelen op het podium en ondertussen wordt door het publiek vrolijk gekletst, gelachen en waagt men zich aan een dansje. De obers liepen af en aan, kortom, de sfeer zat er prima in. Zelfs op het terras werd gespeeld, voor voorbijgangers een welkome verrassing.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl