Zwemvierdaagse De Meermin verloopt voorspoedig

STEENBERGEN – Gisteravond was de tweede avond van de avondzwemvierdaagse in De Meermin. Door niet minder dan 166 deelnemers werden de baantjes getrokken. De kinderen zwemmen daarbij 10 baantjes, de volwassenen tikken twintigmaal de kant aan.

Onder de deelnemers ook Linda Damen die met zoon Luuk in actie was. “Voor Luuk is dit een uitstekende manier om zijn zwemslag up tot date te houden”, verklaart moeder Linda.

En een deelnemer die zeker ook trots op zichzelf mag zijn is Ivo Peperkamp. Ivo heeft het syndroom van Down en krijgt al een jaar of zes les in De Meermin. Zijn vaste lesgeefsters zijn Jacqueline Otto en Elly Zwijgers. Zij geven hem twee maal per week met veel enthousiasme zwemles. “Ivo is inmiddels al aardig zelfredzaam”, vertelt badchef Leo Holierhoek. “Dat is natuurlijk belangrijk, maar het allerleukste is de grote P van Plezier die Ivo kenmerkt”.

De goedlachse zwemmer nam ook gisteravond deel aan de zwemvierdaagse en toonde fotograaf Thomas Weezenbeek zijn brede glimlach toen deze zijn cameralens op hem richtte.