Zwemmers Gummarusschool weer door naar Brabantse titelstrijd

STEENBERGEN – De zwemmers van de Gummarusschool uit Steenbergen hebben zich afgelopen zaterdag bij de scholenzwemkampioenschappen voor de regio Bergen op Zoom geplaatst voor de Brabantse finale.

De scholieren van de Gummarus hielden hun naam dus hoog bij de regionale wedstrijden, die zij vorig jaar immers wonnen, om uiteindelijk ook de provinciale en zelfs de nationale titel voor zich op te eisen. Vanwege die prestaties is het team momenteel genomineerd voor de verkiezing tot Steenbergse Sportploeg van 2012.

Zaterdag in Bergen op Zoom eindigde het eerste team van de Gummarusschool op de tweede plaats, terwijl het tweede team beslag wist te leggen op het brons.

Leerlingen van basisschool Pius X uit Welberg, die hun debuut maakten bij de scholenzwemkampioenschappen, behaalden een knappe vierde plaats. De Nieuwe Veste uit Steenbergen werd negende, het tweede team van de Pius X tiende. Bij de ludieke estafette ter afsluiting van de wedstrijddag, die niet meer meetelde voor het klassement, was Gummarus 1 de snelste ploeg en werd Pius X 1 derde.