Zwembaden De Meermin en Aquadintel wachten advies van brancheorganisatie af

STEENBERGEN / DINTELOORD – Nu het zonnetje zich meer en meer laat zien en we in afwachting zijn van een temperatuurstijging zullen zwembadliefhebbers uitkijken naar het moment dat de baden open gaan. In zwembad de Meermin staat de nieuwe glijbaan inmiddels te pronken. Hoffotograaf Thomas Weezenbeek legde de bouw en het resultaat digitaal vast.

De teams van de Meermin en de Aquadintel zijn momenteel druk bezig met de schoonmaak van de baden om ze daarna te vullen met water. Volgens de Meermin duurt het vullen van alle baden ongeveer 1 week, en daarna duurt het nog 2 weken voordat het op de minimale temperatuur van 22 graden is. Het is nu afwachten met welk advies de brancheorganisatie ZBB komt. Als de Gemeente besluit dat het veilig is om de buitenbaden te openen, hebben de teams van de zwembaden natuurlijk nog een heleboel vragen wat betreft de praktische invulling als het gaat om afstand houden, om de veiligheid te waarborgen. Voorop staat dat de teams van beide zwembaden, in nauwe samenwerking met hun collega´s van de gemeente, er alles aan doen om openstelling van de buitenbaden – in eerste instantie voor de jeugd – weer mogelijk te maken.
De glijbaan van De Meermin zal nog niet optimaal kunnen worden gebruikt vanwege de anderhalve meter regel. Samen in de grote glijgoot is daarom nog niet mogelijk. Maar dat moment komt vast wel weer.