Zwembad De Meermin huldigde de vijftigduizendste

STEENBERGEN – Vanmiddag is de 50.000e bezoeker van zwembad De Meermin letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. De vijfjarige Job Boden is de gelukkige en hij ontving uit handen van wethouder sportzaken Esther Prent en badchef Leo Holierhoek niet alleen een gezinsabonnement voor het gezin Boden, maar ook een fraaie badhanddoek, terwijl ook zijn zusje niet met lege handen hoefde te staan.

Ook wethouder Prent had een leuke attentie meegenomen. Die was echter bestemd voor het zwembadteam. Dat kreeg van haar een smakelijke én feestelijke taart om het mooie moment te vieren. “Het lijkt eenvoudig om vijftigduizend bezoekers te trekken, zeker wanneer het regelmatig mooi weer is. Maar bezoekers komen ook omdat het zwembad zo aantrekkelijk wordt gehouden en daar zorgt het zwembadteam voor”.

Ludiek afscheid van de oude glijbaan

Badchef Holierhoek is zeer gedreven. Hij zet zich met alle medewerkers hard in om de Meermin super te houden. Niet voor niets trekt De Meermin bezoekers uit de hele regio. “We hebben hadden dit jaar een slechte opstart door het slechte weer in mei. Maar drie zeer warme periodes maakte veel goed. Daarin trokken we tot wel 1.700 bezoekers per dag. Daarnaast zijn we heel actief. Niet alleen met zwemlessen, maar ook met tal van andere activiteiten. Komende zaterdag is het in De Meermin een drukte van jewelste, vanwege het testzwemmen. In ons laatste weekend – het jaarmarktweekend – hebben we een gezellig slaapfeest voor alle leskinderen. Dan is er op zondag 8 september een gezamenlijk ontbijt en gaat het team met alle kinderen het water in. Ook zwemmen minimaal tien ouderen af. Daarnaast nodigen we iedereen uit om ludiek afscheid te nemen van de glijbaan. Die wordt als er niets tegenzit deze winter vervangen. In het nieuwe seizoen beschikken we dan over een prachtige nieuwe glijbaan. Dankzij de gemeenteraad die het bedrag voor de vervanging opgenomen heeft in de begroting”.

tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl